SIAM Training

Afgelopen maand behaalde Follon & Partners als eerste in de Benelux de SIAM Professional certificering. Hiermee komt in Nederland unieke en zeer gewilde kennis beschikbaar rond complexe outsourcing met verschillende aanbieders.

Het IT-landschap als een onontwarbare kluwen wol

Veel grote bedrijven worstelen met een complex IT-landschap: veel diensten van verschillende aanbieders moeten worden geïntegreerd, met de cloudproviders als jongste telg naast legacy-systemen en –diensten van tientallen jaren oud.

Met de juiste aandacht en expertise kan dat prima verlopen. Maar ontbreekt die, dan loopt men het risico op een IT-landschap als een onontwarbare kluwen wol.

Eén zwakke schakel kan een kettingreactie teweeg brengen waardoor de klant het kind van de rekening wordt. De risico’s zijn al snel niet te overzien: slechte samenwerking tussen de verschillende partijen, schaduw-IT, onhelderheid over rollen en verantwoordelijkheden, oplopende kosten. Met een lage klanttevredenheid of reputatieschade als gevolg.

Effectieve dienstverlening, tevreden klanten

De huidige, hyper-dynamische markt maakt dit een serieuze uitdaging. Om die onontwarbare kluwen wol te voorkomen, moet niet alleen geïnvesteerd worden in procesmatige kennis, maar ook in de competenties om de services te integreren én in een sterke strategie. Daarnaast is in toenemende mate cloud specifieke kennis nodig.

Integreert u de diensten en dienstverlening van verschillende leveranciers niet goed, dan loopt u de eerder genoemde risico’s vrijwel direct. Het effect daarvan is voelbaar voor de groep die direct invloed heeft op het bestaansrecht van uw organisatie: uw klanten.

SIAM: je klant heeft te maken met één dienstverlener

Met SIAM (Service Integration and Management) integreer je de verschillende diensten, geleverd door diverse interne en externe aanbieders, zodanig dat de klant het gevoel heeft dat hij zaken doet met één dienstverlener. Het is daarmee een soort helikopter-competentie, die het hele IT-landschap overziet en de multi-sourcingstrategie naar een hoger plan tilt.

Geen onnodige doorverwijzingen, een prettige samenwerking met en tussen alle aanbieders en naadloos op elkaar ingerichte processen. Dat is wat SIAM voor uw organisatie doet. Voor de klant voelt het alsof hij te maken heeft met één dienstverlener. Geen kluwen, maar een nette bol wol.

Stapsgewijs en praktisch

Met de nieuwe SIAM Professional certificering bouwt Follon & Partners voort op de SIAM Foundation. Per heden kunnen wij de SIAM best practice ook stapsgewijs en op effectieve wijze bij uw organisatie implementeren.

Op basis van deze certificering is Patrick Follon door het exameninstituut EXIN gevraagd om als deskundige deel te nemen aan de ‘Professionals Group’, waarmee zijn specifieke kennis en expertise ingezet wordt in diverse kwaliteitstoetsen, webinars en in de toekomst ook assessments.

Wilt u weten wat de juiste eerste stap voor u is?

Worstelt u met een complex IT-landschap of wilt u dat juist voorkomen? Overweegt u zelf te investeren in een SIAM certificering? Wij zijn nieuwsgierig naar uw organisatie en uw multi-sourcingvraagstuk. In een vrijblijvend gesprek helpen we u graag aan de eerste stappen om de diensten van uw verschillende aanbieders succesvol te integreren.

U kunt direct contact met ons opnemen via siam@follon.nl.