IAOP outsourcing

Wilt u Certified Outsourcing Specialist worden?

Informeer dan bij ons naar de laatste data rond de training Sourcing Governance Foundation. Follon & Partners geeft deze training in samenwerking met Suerte Academy. Aanmelden of meer informatie kan door een email te sturen naar training@follon.nl.

Zonder een goed werkende Regie-functie is een succesvolle outsourcing van IT-diensten niet mogelijk. De ervaring leert dat een goede Regie-functie alleen dan mogelijk is, indien de  betrokken medewerkers goed bekend zijn met de belangrijkste principes en concepten van uitbesteding en regievoering. Om een écht succesvolle klant-leveranciersrelatie op te bouwen, is deze kennis nodig zowel in de business organisatie als in de organisatie van de IT dienstverlener(s).

Doelgroep

De training is bedoeld voor professionals die een rol spelen aan de klanten- of leverancierskant binnen de regiefunctie van (uitbestede) IT dienstverlening.

Inhoud

 • Introductie outsourcing en regie
 • Sourcing strategie
 • Schetsen van het bereik van outsourcing
 • Leveranciersselectie en due diligence
 • Contractering
 • Transitie
 • Demand Supply Governance Framework
 • Implementeren van een Demand Supply organisatie
 • Oefenexamen
 • Examen

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat om:
 • De belangrijkste concepten van outsourcing en regie te herkennen en te begrijpen;
 • De veranderende rol van diverse teams en afdelingen te begrijpen;
 • De uitdagingen van het implementeren en aansturen van een regiefunctie te begrijpen;
 • De terminologie en definities die gerelateerd zijn aan outsourcing en regie te kennen.

Werkwijze

De training kenmerkt zich door een interactieve aanpak, waarbij theorie, discussie, praktijk cases, opdrachten en examenvragen elkaar afwisselen. Alle deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de praktische sessies om zo veel mogelijk uit de training te halen. Hierdoor bereiden de cursisten zich optimaal voor op het officiële SGF-examen én kunnen ze de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen.

Voorkennis

Er zijn geen eisen aan uw vooropleiding. Enige ervaring met beheer en exploitatie van informatiesystemen is gewenst. De training wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Materiaal

De cursisten ontvangen enige tijd voor aanvang van de training een uitgebreide trainingsmap met de presentaties, de praktijkopdrachten, de casus, het voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Tevens ontvangen de cursisten als verplicht studiemateriaal de boeken: ‘Outsourcing Professional Body of Knowledge (Engelse versie)’ en ‘The Balancing Act of Demand Supply Governance’ van het IAOP.

Examen

Op de middag van de laatste dag wordt het examen afgenomen. De opleiding bereidt u voor op het officiële examen Sourcing Governance Foundation van APMG International. Het examen is met gesloten boek examen en bestaat uit 40 meerkeuze vragen. Om te slagen dient 70% (28) van de vragen correct beantwoord te zijn. Het examen duurt 60 minuten en kan zowel op papier als online afgenomen worden.

De training wordt gegeven en geëxamineerd door een door APMG geaccrediteerde trainer. Follon & Partners biedt haar cursisten examengarantie. Mocht u onverhoopt niet slagen voor het examen dan kunt u het examen geheel kosteloos opnieuw afleggen.

Certificering

U ontvangt van APMG International het officiële Sourcing Governance Foundation certificaat. U bent dan gecertificeerd als Outsourcing Specialist (COS). Tevens ontvangt u 25 studiepunten voor de certificering als Certified Outsourcing Professional (COP) van het IAOP. De SGF-certificering biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan de COP Master Class.

Voorwaarden

Op al onze opleidingen zijn de leveringsvoorwaarden van Suerte Academy van toepassing.

Kosten

De kosten van de driedaagse training zijn 1.575 EUR exclusief BTW. Examen, examengarantie, cursusmateriaal, locatie en lunches zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Locatie

Randstad, exacte locatie wordt nader bekend gemaakt.

Aanmelden en meer informatie

Om u voor deze training op te geven of als u meer informatie wilt over deze training, stuurt u ons dan een email via training@follon.nl

 

All courses are offered by Suerte Academy, an Accredited Training Organisation of The APM Group Ltd