SIAM Training

SIAM Professional training: Hoe implementeer ik Service Integratie?

Deze training is nergens anders dan bij ons te volgen!

Heb je ambitie om tot de beste SIAM professionals van Nederland te behoren? En om SIAM écht toe te passen in de praktijk? Volg dan onze SIAM Professional training.

Alleen professionals met een sterke passie voor SIAM lukt het dit felbegeerde certificaat te behalen. Iets voor jou? Lees dan verder.


Op 20 november 2020 is de eerstvolgende training Service Integration and Management (SIAM® Professional) gepland. Aanmelden of meer informatie kan door een email te sturen naar training@follon.nl.

Service integration and management (SIAM®) is een verzameling management best practices die toepasbaar zijn in iedere omgeving waar end-to-end diensten door meerdere service providers worden geleverd.

SIAM heeft zich ontwikkeld omdat organisaties zich meer en meer bewegen van complete uitbesteding naar één enkele leverancier naar een omgeving met meerdere service providers. SIAM is ontstaan vanuit de uitdagingen die behoren bij deze complexere leveringsmodellen. Het biedt governance, management, integration, assurance en coordination om te zorgen dat de klantorganisatie maximale waarde krijgt van haar service providers.

Doelgroep

Deze training richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in de best practices op het gebied van Service Integration and Management en/of deze methodologie in een organisatie willen invoeren. En met name professionals die reeds werkzaam zijn met IT Service Management processen. Daarnaast is deze SIAM certificering bedoeld voor service providers die Service Integration and Management delivery models willen implementeren en managen.

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat om:

  • De elementen van een SIAM governance framework te ontwerpen
  • De huidige situatie (services, groupings, providers, market) te analyseren
  • De sleutelelementen van een SIAM strategie te definiëren
  • Een gedetailleerd SIAM model te ontwerpen
  • De SIAM implementatie te plannen
  • De verschillende scenario’s van een SIAM implementatie toe te lichten
  • Organisatieverandermanagement toe te passen
  • Het SIAM ecosysteem te besturen, borgen en verbeteren
  • De SIAM practices in de praktijk toe te passen

Werkwijze

Onze trainingen zijn praktijkgericht. Deelnemers vragen we zich voor te bereiden door de theorie alvast door te nemen. We werken met actuele voorbeelden, discussies, opdrachten en oefeningen. We stimuleren alle deelnemers actief aan de sessies deel te nemen. Door met anderen te oefenen kunnen deelnemers de nieuwe kennis en vaardigheden snel in hun beroepspraktijk toepassen. En we bereiden deelnemers voor op het examen door hen daarvoor oefeningen en opdrachten te geven.

Voorkennis

Voor deze training dient de cursist in het bezit te zijn van het SIAM Foundation certificaat. De training wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Materiaal

Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training een uitgebreide map met presentaties, praktijkopdrachten, casus, voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Tevens ontvangen de cursisten als verplicht studiemateriaal: SIAM Professional Body of Knowledge (Engelse versie).

Duur

De training duurt drie dagen, telkens met minimaal twee weken tussenpauze. Enige weken na de training zal op een apart moment het examen afgenomen worden. Voor de eindpresentatie wordt ook een apart moment gepland.

Examen

De training bereidt u voor op het officiële examen SIAM Professional van EXIN International. Het examen is met gesloten boek en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Deze vragen zijn gebaseerd op de casus die tijdens de training behandeld wordt. Minimaal heeft u 26 correcte antwoorden (65%) nodig om te slagen. Het examen duurt 90 minuten en kan op papier en online afgenomen worden.

Certificering

Na een succesvol afgelegd examen ontvangt u van EXIN het SIAM Professional certificaat.

Voorwaarden

Op deze opleiding zijn de leveringsvoorwaarden van Follon & Partners van toepassing.

Studiebelasting

De ingeschatte studiebelasting buiten de cursusdagen om is minimaal 30 uur. De tijd is nodig voor bestudering van het cursusmateriaal, de huiswerkopdrachten en bedrijfscasus. Voorwaarde voor deelname aan het examen is deelname aan alle trainingsdagen en een goede afronding van alle huiswerk opdrachten.

Kosten

1.995 EUR ex BTW. Dit is inclusief materiaal en examen.

Locatie

De training vindt online plaats.

In-company

U kunt deze training volgen als onderdeel van het open rooster programma op een van onze cursuslocaties, maar ook als een in-company training op een locatie naar keuze. Maatwerk geeft de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van uw organisatie. Voor een in-company training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij u de best mogelijke resultaten kunnen leveren.

Aanmelden en meer informatie

Om u voor deze training op te geven of als u meer informatie wilt over deze training, stuurt u ons dan een email via training@follon.nl