SIAM Professional AccreditationSIAM Professional training: Hoe implementeer ik Service Integratie?

Heb je ambitie om tot de beste SIAM® professionals van Nederland te behoren? En om SIAM écht toe te passen in de praktijk? Volg dan onze SIAM Professional training.

Alleen professionals met een sterke passie voor SIAM lukt het dit felbegeerde certificaat te behalen. Wij waren de allereerste die in de Benelux als SIAM Professional werden gecertificeerd!

Iets voor jou? Lees dan verder.


Aanmelden of meer informatie kan door een email te sturen naar training@follon.nl.

Service Integration and Management is een beproefde praktijk die toepasbaar is in iedere omgeving waar business diensten door meerdere service providers worden geleverd. SIAM® heeft zich ontwikkeld omdat organisaties zich meer en meer bewegen van complete uitbesteding naar één enkele leverancier naar een omgeving met meerdere dienstverleners. SIAM is ontstaan vanuit de integratie uitdagingen die behoren bij deze vormen van multi-sourcing. Het zorgt ervoor dat de klantorganisatie maximale waarde krijgt van haar service providers.

Doelgroep

Deze training richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in de best practices op het gebied van Service Integration and Management en/of deze methodologie in een organisatie willen invoeren. En met name professionals die reeds bekend zijn met IT Service Management processen. Daarnaast is deze certificering bedoeld voor service providers die Service Integration and Management willen aanbieden en leveren.

Resultaat

Na afloop van deze training ben je in staat om:

  • De elementen van een SIAM governance framework te ontwerpen
  • De huidige situatie (services, groupings, providers, market) te analyseren
  • De sleutelelementen van een SIAM strategie te definiëren
  • Een gedetailleerd SIAM model te ontwerpen
  • De SIAM implementatie te plannen
  • De verschillende scenario’s van een SIAM implementatie toe te lichten
  • Organisatieverandermanagement toe te passen
  • Het SIAM ecosysteem te besturen, borgen en verbeteren
  • De SIAM practices in de praktijk toe te passen

Werkwijze

Onze trainingen zijn praktijkgericht. Deelnemers vragen we zich voor te bereiden door de theorie alvast door te nemen. We werken met actuele voorbeelden, praktijkcases en oefeningen. We stimuleren alle deelnemers actief aan de sessies deel te nemen. Door met anderen te oefenen kunnen deelnemers de nieuwe kennis en vaardigheden snel in hun beroepspraktijk toepassen. Tussen de lesdagen door wordt in groepsverband gewerkt aan opdrachten. We bereiden deelnemers grondig voor op het examen.

Voorkennis en studiebelasting

Voor deze training dient de cursist in het bezit te zijn van het SIAM Foundation certificaat. De training wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.
De ingeschatte studiebelasting buiten de cursusdagen om is gemiddeld 30 tot 40 uur. De tijd is nodig voor bestudering van het cursusmateriaal, de huiswerkopdrachten en de bedrijfscasus.

Materiaal

Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training een uitgebreide map met presentaties, praktijkopdrachten, casus, voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Tevens ontvangen de cursisten als verplicht studiemateriaal: SIAM Professional Body of Knowledge (Engelse versie).

Duur

De training duurt drie dagen, telkens met minimaal twee weken tussenpauze. Het examen wordt separaat ingepland. Voor de eindpresentatie wordt ook een apart moment gepland.

Examen

De training bereid je voor op het officiële examen SIAM Professional van EXIN International. Voorwaarde voor deelname aan het examen is deelname aan alle trainingsdagen en een goede afronding van alle opdrachten.
Het examen is met gesloten boek en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Deze vragen zijn gebaseerd op de casus die tijdens de training behandeld wordt. Minimaal heeft u 26 correcte antwoorden (65%) nodig om te slagen. Het examen duurt 90 minuten en kan op papier en online afgenomen worden.

Certificering

Na een succesvol afgelegd examen ontvangt je van EXIN het SIAM Professional certificaat. De training wordt gegeven en geëxamineerd door een door EXIN geaccrediteerde trainer.

Vorm

Uitsluitend te volgen als in-company training. Maatwerk geeft de mogelijkheid om een aangepast trainingsprogramma te ontwerpen dat maximaal aansluit bij de wensen van jouw organisatie. Voor een in-company training spreken we in een uitgebreid intakegesprek af hoe wij jou de best mogelijke resultaten kunnen leveren

Kosten

We maken graag een vrijblijvende offerte.

Locatie

De training vindt plaats bij u op locatie of online (MS Teams).

Voorwaarden

Op deze opleiding zijn de leveringsvoorwaarden van Follon & Partners van toepassing.

Aanmelden en meer informatie

Om je voor deze training op te geven of als je meer informatie wilt over deze training, stuur ons dan een email via training@follon.nl