De wereld waarin we leven verandert steeds sneller en onze zakelijke relaties worden steeds complexer. De druk op het behalen van resultaat en waarde op korte en lange termijn neemt toe. Het is tijd voor een nieuwe aanpak, een die gericht is op samenwerken en een lange langetermijnvisie, waarbij de waarde voor beide partijen wordt vergroot. Maar hoe pak je dat aan?

Wij wijzen je graag op Vested®; dit is een businessmodel waarbij win-win voor beide partijen centraal staat. Follon & Partners werkt samen met dé Vested expert van Nederland en biedt een introductieworkshop aan om je kennis te laten maken met Vested®. In deze workshop kom je er samen met je team achter of Vested voor jullie het geschikte samenwerkingsmodel is, en of jullie er klaar voor zijn.

Wat is Vested?

Vested® is een samenwerkingsmodel waarbij win-win en innovatie voor beide partijen centraal staat. Het draait om strategische samenwerkingsrelaties gebaseerd op gezamenlijke inzet voor gezamenlijk succes. De relatie wordt middels een flexibel, relationeel contract samen vormgegeven zodat beide partijen succes halen uit de samenwerking. Hierbij ligt de focus op innovatie of het creëren van waarde. Vested is vooral geschikt voor complexe zakelijke relaties.

Hoe werkt Vested?

Vested volgt 5 basisregels. Je start met het formuleren van een gezamenlijk visie en stelt gezamenlijk de intentie van de relatie op door middel van gedragsregels. De volgende stap is het definiëren van gezamenlijke doelen en gewenste resultaten, die vertaald worden naar meetbare Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s). Door gezamenlijke focus werk je aan innovatieve oplossingen en continue verbeteringen om je doel te bereiken. Zo vergroot je de waarde voor beide partijen. Deze waarde wordt gestimuleerd door de inrichting van een prijsmodel die waarde creatie stimuleert en beloont. Om alle afspraken levend te houden wordt er een governance structuur ingericht die op basis van data en inzichten zorgt voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het besturen van de business.

What’s in it for WE?

Als je je met een zakelijke partner langdurig wilt inzetten voor gezamenlijk succes en voor beide partijen de waarde wilt vergroten heb je een goede basis voor Vested®. Een doorslaggevend criterium voor succes is vertrouwen en wederzijdse transparantie. Sommige bedrijven hebben al een samenwerkingscontract met afspraken over kwaliteit. Als je -na enige tijd- meer ambitie hebt, wilt innoveren, groeien en waarde wilt toevoegen, dan is het tijd om je samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Bij dat ambitieniveau komt Vested® in beeld.

Voor wie is de Vested introductie workshop?

Voor sommigen is Vested bekend en anderen hebben er nog nooit van gehoord. Dat is geen probleem. In een introductieworkshop wordt de methodologie in 5 stappen uitgelegd. Ook worden er verschillende samenwerkingsmodellen geïntroduceerd, zodat je kunt bepalen of Vested de juiste methode is voor jouw relatie. Na de workshop weet je waarom Vested een mindset is, of het bij jouw bedrijf en wensen past en wat de vervolgstappen zijn om te komen tot een Vested® contract.

Hoe ziet de workshop eruit:

  • Kick-off en introductie
  • Waarom Vested?
  • Introductie van de verschillende samenwerkingsmodellen
  • Vested als mindset
  • Vested als methodologie (5 rules)
  • Benodigde stappen om ‘klaar te zijn’ voor Vested

De agenda wordt in overleg aangepast om zoveel mogelijk toe te spitsen op de vraag die bij jullie speelt.

Is Vested erkend?

De Vested® methodologie is gecertificeerd. Onze Vested® expert Sibrecht Diender is al sinds 2016 gecertificeerd Vested® Coach en betrokken geweest bij vrijwel alle Vested® deals in Nederland, waaronder de IT-deal tussen Stedin en Sentia. Ze heeft internationaal zo’n 12 Vested deals gefaciliteerd en zit in de Board of Advisors van Vested® Outsourcing Inc.

Waarom overstappen op Vested® als ik al een samenwerkingscontract heb?

Heb je al een outsourcingovereenkomst maar spreekt een Vested® overeenkomst je aan als een mogelijke vervolgstap? Je kunt je overeenkomst en samenwerking laten reviewen om de ‘gezondheid’ ervan te bepalen. Zo weet je waar de mogelijke verbeterpunten liggen en waar de focus ligt voor de overstap naar een Vested® contract. Het doorlopen van een traject om te komen tot een Vested® contract is grondig en er wordt een team van medewerkers van beide organisaties bij betrokken. Maar dan heb je ook wat; je hebt samen wezenlijke keuzes gemaakt in de manier waarop je wilt samenwerken en welke resultaten jullie willen behalen. Het contract fungeert als een helder draaiboek met stappen en scenario’s.

Wil jij ook samenwerken op een hoger niveau? Schrijf je in voor de workshop!

Neem vrijblijvend contact op en we kijken samen naar de beste stap voor jouw situatie: vested@follon.nl 

Meer informatie?

Geïnteresseerd? Wil je meer weten? Neem gerust contact op: vested@follon.nl