SIAM Training

SIAM training: Hoe werk ik optimaal samen met meerdere IT leveranciers?

Op 9 en 10 november 2020 starten er weer trainingen Service Integration and Management (SIAM® Foundation).  Aanmelden of meer informatie kan door een email te sturen naar training@follon.nl.

Service Integration and Management is een verzameling management best practices die toepasbaar zijn in iedere omgeving waar end-to-end diensten door meerdere service providers worden geleverd. SIAM heeft zich ontwikkeld omdat organisaties zich meer en meer bewegen van complete uitbesteding naar één enkele leverancier naar een omgeving met meerdere service providers. SIAM is ontstaan vanuit de uitdagingen die behoren bij deze complexere leveringsmodellen. Het biedt governance, management, integration, assurance, and coordination om te zorgen dat de klantorganisatie maximale waarde krijgt van haar service providers.

Doelgroep

Deze training richt zich op professionals die geïnteresseerd zijn in de best practices op het gebied van Service Integration and Management en/of deze methodologie in een organisatie willen invoeren. En met name professionals die reeds bekend zijn met IT Service Management processen. Daarnaast is deze SIAM certificering bedoeld voor service providers die Service Integration and Management delivery models willen implementeren en managen.

Inhoud

 • Introduction to Outsourcing
 • Introduction to SIAM
 • SIAM Implementation Roadmap
 • SIAM roles and responsibilities
 • SIAM practices
 • Processes to support SIAM
 • The common challenges within a SIAM ecosystem
 • SIAM and other practices

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat om:

 • De basisbegrippen en concepten van SIAM uitleggen.
 • De verschillende SIAM structuren voor de service integrator laag beschrijven.
 • De fasen van de SIAM implementation roadmap benoemen en de belangrijkste doelen en activiteiten van iedere fase toelichten.
 • De verschillende SIAM rollen en hun verantwoordelijkheden benoemen.
 • De verschillende practices van SIAM uitleggen.
 • De doelen en overwegingen van de belangrijkste processen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 • De belangrijkste uitdagingen, hun geassocieerde risico’s en mogelijke mitigerende maatregelen in een SIAM ecosysteem begrijpen.
 • De toegevoegde waarde van andere best practices voor SIAM uitleggen.

Werkwijze

De training kenmerkt zich door een interactieve aanpak, waarbij theorie, discussie, praktijk cases, opdrachten en examenvragen elkaar afwisselen. Alle deelnemers worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de praktische sessies om zo veel mogelijk uit de training te halen. Hierdoor bereiden de cursisten zich optimaal voor op het officiële SIAM Foundation-examen én kunnen ze de opgedane kennis direct in de praktijk toepassen.

Voorkennis

Er zijn geen eisen aan uw vooropleiding. Enige ervaring met Service Management en IT Outsourcing is gewenst. De training wordt gegeven op HBO werk- en denkniveau.

Materiaal

Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training de presentaties, praktijkopdrachten, casus, voorbeeldexamen en een verklarende woordenlijst. Tevens ontvangen de cursisten als verplicht studiemateriaal: SIAM Body of Knowledge (Engelse versie).

Duur

De opleiding bestaat uit 2 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Op de derde dag, in de ochtend, vindt de examenvoorbereiding plaats.

Examen

De training bereidt u voor op het officiële examen SIAM Foundation van EXIN International. Het examen is met gesloten boek en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Minimaal heeft u 26 correcte antwoorden (65%) nodig om te slagen. Het examen duurt 60 minuten en kan op papier en online afgenomen worden. Het examen is in de Engelse taal.
De training wordt gegeven en geëxamineerd door een door EXIN geaccrediteerde trainer. Follon & Partners biedt haar cursisten examengarantie. Mocht u onverhoopt niet slagen voor het examen dan kunt u het examen geheel kosteloos opnieuw afleggen.

Certificering

Na een succesvol afgelegd examen ontvangt u van EXIN het SIAM Foundation certificaat. Met dit certificaat kunt u de vervolgtraining SIAM Professional volgen.

Voorwaarden

Op al deze opleiding zijn de leveringsvoorwaarden van Follon & Partners van toepassing.

Kosten

De kosten van de training zijn 1.575 EUR exclusief BTW. Examen, examengarantie, cursusmateriaal, locatie en lunches zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Locatie

De training vindt online plaats.

Aanmelden en meer informatie

Om u voor deze training op te geven of als u meer informatie wilt over deze training, stuurt u ons dan een email via training@follon.nl